Как лечить бронхиальную астму. Советы как лечить астму. Где лечить бронхиальную астму. Чем лечить горло ребенку. Красное горло чем лечить быстрее. Чем лечить больное горло. Как лечить гнойную ангину. Скажите как лечить гнойную ангину ребенку. Как лечить ангину антибиотиками. Как лечить сухой кашель. У меня сильный кашель как лечить. Как лечить кашель народными средствами. Средства для возбуждения женщин. Быстрое возбуждение женщины. Признаки возбуждения у женщин. Волосы уход в домашних условиях. Быстрый уход за волосами и лицом. Уход за сухими волосами. Боли в спине лечение. Народное лечение спины дома. Лечение спины народными средствами. Лечение пальцев ног. Почему судороги в ногах причины лечение. Лечение ног народными средствами.

Пошук

Банер
Освітні послуги Описи професій Покоївка

Покоївка

Загальна характеристика професії «ПОКОЇВКА»:

Адміністратор

зустрічає і розміщує гостей. Здійснює щоденне, поточне і генеральне прибирання номерів і закріплених за нею приміщень загального користування згідно з прийнятою технологією і періодичністю. Змінює постільну білизну, рушники і туалетні речі після кожного виїзду мешканця, а в разі тривалого проживання — у терміни, передбачені Правилами користування готелями та надання готельних послуг, прибирає ліжка. Приймає замовлення від мешканців на побутові послуги та забезпечує їх своєчасне виконання. У разі несправності меблів, телевізора, холодильника, радіоприймача, телефонного апарату, освітлювальних приладів, сантехнічного та іншого обладнання номерів подає заявку черговому на поверсі або адміністратору для проведення ремонту відповідними спеціалістами. У разі виявлення зіпсованого мешканцями майна та обладнання готелю інформує про це чергового на поверсі. Стежить за своєю зовнішністю. Додержується правил і норм безпечного виконання робіт із застосуванням електроприладів, драбини тощо.

 

Професійно важливі якості: акуратність, моторність, витримка, уважність, комунікабельність і чесність.

 

Споріднені професії: портьє, черговий по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату).

Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника професійно-технічного навчального закладу за професією

«ПОКОЇВКА» (І розряд):

1. Професія: 5142 «Покоївка».

2. Кваліфікація: І розряд.

3. Кваліфікаційні вимоги:

Повинна знати:

  • правила користування готелями та надання готельних послуг;
  • правила внутрішнього розпорядку в готелі;
  • технологію, періодичність, кількість, час прибирання номерів і приміщень загального користування готелю;
  • склад і призначення обслуговуючого обладнання та пристроїв, правила їх експлуатації;
  • асортимент та норми використання хімічних миючих засобів та засобів чищення для різних видів робіт;
  • розташування місцевої запірної арматури і протипожежного обладнання; правила і норми охорони праці і виробничої санітарії;
  • розміщення номерного фонду готелю, запасних виходів;
  • основи електротехніки, галузевої економіки і підприємництва, правових знань, трудового законодавств.

 

Повинна вміти:

  • здійснювати генеральне прибирання номерів та приміщень згідно з прийнятою технологією та періодичністю;
  • замінювати постільну білизну, рушники та своєчасно поповнювати і контролювати наявність необхідних засобів гігієни, рекламних матеріалів після кожного виїзду мешканця, а в разі тривалого проживання у терміни, які передбачені «Правилами користування готелями та надання готельних послуг», прибирати ліжка;
  • приймати замовлення від мешканців на побутові послуги та забезпечувати їх своєчасне виконання;
  • у разі несправності меблів, телевізора, холодильника, телефонного апарату, освітлювальних приладів, сантехнічного та іншого обладнання номерів подавати заявку диспетчеру служби готельного господарства або адміністратору для проведення ремонту відповідними спеціалістами;
  • у разі виявленого зіпсованого мешканцями майна та обладнання готелю інформувати про це диспетчера служби готельного господарства;
  • доцільно використовувати інвентар з прибирання, його збереження та утримання в належному стані;
  • спілкуватися із проживаючими та відвідувачами, не вступати в суперечки при вирішенні непорозумінь;
  • слідкувати за безпекою перебування гостей та їхнього майна в номерах;
  • стежити за своєю зовнішністю, носити формений одяг;
  • дотримуватися правил безпечного виконання робіт із застосуванням електроприладів, драбини тощо.

 

4. Загальнопрофесійні вимоги:

 

Повинна:

  • раціонально організовувати та ефективно використовувати робоче місце;
  • дотримуватися норм технологічного процесу;
  • не допускати браку в роботі;
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці і навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
  • використовувати, в разі необхідності, засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
  • знати інформаційні технології в обсязі, що є необхідним для виконання професійних обов’язків;
  • володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності.

 

5. Вимоги до освітнього, освітньо-кваліфікаційного рівнів кваліфікації осіб:

5.1. При вступі на навчання - повна або базова загальна середня освіта.

5.2. Після закінченні навчання - повна або базова загальна середня освіта, професійно-технічна освіта, освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» за професією покоївка І розряду; короткострокове навчання або інструктаж; без вимог до стажу роботи.

 

6. Сфера професійного використання випускника: тимчасове розміщування та організація харчування. Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. (КВЕД 2010, секція - I, клас - 55.10).

 

7. Специфічні вимоги:

7.1. Вік: прийняття на роботу здійснюється після закінчення строку навчання відповідно до законодавства.

7.2. Обмеження отримання професії по статевій приналежності визначається переліком важких робіт і робіт із шкідливими та небезпечними умовами праці, на яких забороняється використання праці жінок, затверджених наказом МОЗ України № 256 від 29.12.1993.

7.3. Медичні обмеження.

 

8. Строки навчання: І, ІІ р. пн. – 5,5 міс., І, ІІ р. пп – 5,5 міс., І р. пн. – 3,0 міс., І р. пп. – 3,0 міс.

 

Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника професійно-технічного навчального закладу за професією

«ПОКОЇВКА» (ІІ розряд):

 

1. Професія: 5142 «Покоївка».

2. Кваліфікація: ІІ розряд.

3. Кваліфікаційні вимоги:

Повинна знати:

  • правила користування готелями та надання готельних послуг;
  • правила міжнародного етикету;
  • правила внутрішнього розпорядку у готелі;
  • правила етикету при зустрічі, розміщенні гостей та під час обслуговування номерів;
  • види та норми використання хімічних миючих засобів, що використовуються при прибиранні номерів;
  • технологію і періодичність прибирання номерів і приміщень загального користування;
  • прейскурант цін на послуги;
  • розміщення сервісних служб готелю;
  • класифікацію номерного фонду;
  • нормативи обладнання номерів;
  • правила користування електроприладами і протипожежним обладнанням;
  • розміщення номерного фонду готелю, запасних виходів, фірм-орендарів;
  • розміщення місцевої запірної арматури і протипожежного обладнання;
  • правила і норми охорони праці і виробничої санітарії, основи електротехніки;
  • володіти діловою іноземною мовою в межах, необхідних для виконання своїх обов’язків.

 

Повинна уміти:

  • зустрічати і розміщувати гостей;
  • здійснювати щоденне, поточне і генеральне прибирання номерів і закріплених за нею приміщень загального користування згідно з прийнятою технологією і періодичністю;
  • замінювати постільну білизну, рушники та своєчасно поповнювати і контролювати наявність необхідних засобів гігієни, рекламних матеріалів після кожного виїзду мешканця, а при тривалому проживанні – у терміни, передбачені «Правилами користування готелями та надання готельних послуг»;
  • прибирати ліжка;
  • приймати замовлення від мешканців на побутові послуги та забезпечувати їх своєчасне виконання;
  • здавати всі забуті мешканцями в номерах або знайдені в приміщенні готелю речі диспетчеру;
  • володіти навиками міжособистісного і професійного спілкування та запобігати конфліктним ситуаціям, уміти працювати у нестандартних ситуаціях з гостями;
  • контролювати заповнення номерів і повідомляти службу прийому і розміщення про зміну статусу номера;
  • у разі несправності майна номерів готелю подавати заявку диспетчеру служби готельного господарства або адміністратору для проведення ремонту відповідними спеціалістами;
  • у разі виявлення зіпсованого мешканцями майна та обладнання готелю проінформувати про це диспетчеру служби готельного господарства;
  • вміти користуватися електронними системами у готелях;
  • дотримуватись правил і норм безпечного виконання робіт із застосуванням електроприладів, драбини тощо.

 

4. Загальнопрофесійні вимоги:

 

Повинна:

  • раціонально та ефективно організовувати працю на робочому місці;
  • надавати комплексне та якісне обслуговування клієнтів;
  • дотримуватись норм технологічного процесу;
  • не допускати браку в роботі;
  • знати й виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці та навколишнього середовища, дотримуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
  • використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо); володіти основами інформаційних технологій;
  • володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності.

 

5. Вимоги до освітнього, освітньо-кваліфікаційного рівнів кваліфікації осіб:

5.1. При продовженні навчання - повна або базова загальна середня освіта, освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» за професією покоївка ІІ розряду; одержання професії безпосередньо на виробництві, стаж роботи за професією покоївка - не менше 0,5року.

5.2. Після закінчення навчання - повна або базова загальна середня освіта, професійно-технічна освіта, освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» за професією покоївка 2-го розряду; без вимог до стажу роботи. Для готелів, які обслуговують іноземних громадян – володіння однією з іноземних мов в обсязі спеціальних курсів.

 

6. Сфера професійного використання випускника: тимчасове розміщування та організація харчування. Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. (КВЕД 2010, секція - I, клас - 55.10).

 

7. Специфічні вимоги:

7.1. Вік: прийняття на роботу здійснюється після закінчення строку навчання відповідно до законодавства.

7.2. Обмеження отримання професії за статевою приналежністю визначається переліком важких робіт і робіт із шкідливими та небезпечними умовами праці, на яких забороняється використання праці жінок, затверджених наказом МОЗ України №256 від 29.12.1993.

7.3. Медичні обмеження.

 

8. Строки навчання: І, ІІ р. пн. – 5,5 міс., І, ІІ р. пп. – 5,5 міс., І р. пн. – 3,0 міс., І р. пп. – 3,0 міс.