Облицовка потолка панелями. Качественная облицовка потолка. Облицовка потолка гипсокартоном. Натяжные потолки цены. Лучшие натяжные потолки фото и цены. Натяжные потолки цена за метр. Автономное отопление квартиры. Быстрая установка автономного отопления. Автономное отопление цена. Как сделать мотоблок своими руками. Качественный ремонт мотоблоков своими руками. Мотоблок своими руками фото. Нанесение декоративной штукатурки короед. Как наносить короед декоративная штукатурка. Декоративная штукатурка своими руками короед. Укладка паркета цена. Быстрая укладка паркета своими руками. Укладка паркета на стяжку. Кровать своими руками чертежи. Сделать шкаф кровать своими руками. Деревянная кровать своими руками. Опалубка для монолитного перекрытия. Качественная опалубка для монолитного строительства. Купить опалубку для монолитного строительства.

Пошук

Банер
Освітні послуги Описи професій Касир торгівельного залу

Касир торгівельного залу

Загальна характеристика професії «КАСИР ТОРГІВЕЛЬНОГО ЗАЛУ»:

Адміністратор

касир торгівельного залу - кваліфікований фахівець для роботи на сучасних підприємствах торгівлі, в супермаркетах та універсамах. Професія продавця продовольчих товарів, касира торгівельного залу, відноситься до сфери обслуговування та торгівлі. Це робота з людьми, робота нелегка, але дуже цікава. Діяльність продавця продовольчих товарів, касира торгівельного залу - пов'язані з умінням прийняти товари від постачальника, підготувати їх до продажу, рекламувати товари, проводити розрахунки, а головне - довести якісний товар до покупця, повністю задовольнити його потреби.

 

Професійно важливі якості: організованість, уважність, емоційна стійкість, чіткість у роботі, енергійність та висока працездатність.

 

Споріднені професії: менеджер, касир торгового залу, продавець-консультант, бармен.

 

Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника професійно-технічного навчального закладу за професією

«КАСИР ТОРГІВЕЛЬНОГО ЗАЛУ»:

 

1. Професія: 4211 «Касир торгівельного залу».

2. Кваліфікація: ІІ розряд.

3. Кваліфікаційні вимоги:

Повинен знати:

  • порядок виконання касових операцій;
  • правила розрахунку із споживачами;
  • порядок одержання, зберігання та видавання коштів;
  • ознаки платоспроможності державних грошових знаків;
  • асортимент та роздрібні ціни на товари, що є у продажу;
  • правила продажу продовольчих (непродовольчих) товарів;
  • правила експлуатації сучасних видів ЕККА;
  • правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої
  • санітарії та особистої гігієни.

 

Повинен уміти:

  • перевіряти справність електронного контрольно-касового апарату,
  • заправляти контрольну і чекову стрічки, записувати показання лічильників,
  • переводити нумератор на нулі, встановлювати дататор;
  • одержувати розмінну монету в кількості, необхідній для розрахунку із
  • споживачами, і розміщувати її в касовій шухляді;
  • ознайомлюватися з асортиментом наявних товарів, виробів і цінами на них;
  • вести розрахунки із споживачами за товари, вироби та послуги,
  • підраховувати вартість покупки, отримувати гроші, пробивати чек, видавати здачу;
  • повертати гроші за невикористаний чек;
  • усувати дрібні неполадки електронного контрольно-касового обладнання;
  • підраховувати гроші і здавати їх в установленому порядку;
  • звіряти суми реалізації з показаннями касових лічильників.

 

4. Загальнопрофесійні вимоги:

Повинен:

  • раціонально організовувати та ефективно використовувати робоче місце;
  • дотримуватися норм технологічного процесу;
  • не допускати браку в роботі;
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці і
  • навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
  • використовувати в разі необхідності засоби попередження й усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
  • знати інформаційні технології в обсязі, що є необхідним для виконання професійних обов’язків;
  • володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення
  • підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності.

5. Вимоги до освітнього, освітньо-кваліфікаційного рівнів, кваліфікації осіб:

5.1. При вступі на навчання - повна або базова загальна середня освіта.

5.2. Після закінчення навчання - повна або базова загальна середня освіта, професійно-технічна освіта, освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» за професією «Касир торгівельного залу» ІІ розряду; без вимог до стажу роботи.

 

6. Сфера професійного використання випускника: роздрібна торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами.

 

7. Специфічні вимоги:

7.1 Вік: прийняття на роботу здійснюється після закінчення строку навчання відповідно до законодавства.

7.2 Обмеження отримання професії по статевій приналежності визначається переліком важких робіт і робіт із шкідливими та небезпечними умовами праці, на яких забороняється використання праці жінок, затверджених наказом МОЗ України № 256 від 29.12.1993.

7.3 Медичні обмеження.

 

8. Строки навчання: ІІ р. пн. – 4 міс., ІІ р. пп. - 4 міс., ІІІ р. пк. – 3,3 міс.