Как лечить бронхиальную астму. Советы как лечить астму. Где лечить бронхиальную астму. Чем лечить горло ребенку. Красное горло чем лечить быстрее. Чем лечить больное горло. Как лечить гнойную ангину. Скажите как лечить гнойную ангину ребенку. Как лечить ангину антибиотиками. Как лечить сухой кашель. У меня сильный кашель как лечить. Как лечить кашель народными средствами. Средства для возбуждения женщин. Быстрое возбуждение женщины. Признаки возбуждения у женщин. Волосы уход в домашних условиях. Быстрый уход за волосами и лицом. Уход за сухими волосами. Боли в спине лечение. Народное лечение спины дома. Лечение спины народными средствами. Лечение пальцев ног. Почему судороги в ногах причины лечение. Лечение ног народными средствами.

Пошук

Банер
Освітні послуги Описи професій Касир торгівельного залу

Касир торгівельного залу

Загальна характеристика професії «КАСИР ТОРГІВЕЛЬНОГО ЗАЛУ»:

Адміністратор

касир торгівельного залу - кваліфікований фахівець для роботи на сучасних підприємствах торгівлі, в супермаркетах та універсамах. Професія продавця продовольчих товарів, касира торгівельного залу, відноситься до сфери обслуговування та торгівлі. Це робота з людьми, робота нелегка, але дуже цікава. Діяльність продавця продовольчих товарів, касира торгівельного залу - пов'язані з умінням прийняти товари від постачальника, підготувати їх до продажу, рекламувати товари, проводити розрахунки, а головне - довести якісний товар до покупця, повністю задовольнити його потреби.

 

Професійно важливі якості: організованість, уважність, емоційна стійкість, чіткість у роботі, енергійність та висока працездатність.

 

Споріднені професії: менеджер, касир торгового залу, продавець-консультант, бармен.

 

Освітньо-кваліфікаційна характеристика випускника професійно-технічного навчального закладу за професією

«КАСИР ТОРГІВЕЛЬНОГО ЗАЛУ»:

 

1. Професія: 4211 «Касир торгівельного залу».

2. Кваліфікація: ІІ розряд.

3. Кваліфікаційні вимоги:

Повинен знати:

  • порядок виконання касових операцій;
  • правила розрахунку із споживачами;
  • порядок одержання, зберігання та видавання коштів;
  • ознаки платоспроможності державних грошових знаків;
  • асортимент та роздрібні ціни на товари, що є у продажу;
  • правила продажу продовольчих (непродовольчих) товарів;
  • правила експлуатації сучасних видів ЕККА;
  • правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої
  • санітарії та особистої гігієни.

 

Повинен уміти:

  • перевіряти справність електронного контрольно-касового апарату,
  • заправляти контрольну і чекову стрічки, записувати показання лічильників,
  • переводити нумератор на нулі, встановлювати дататор;
  • одержувати розмінну монету в кількості, необхідній для розрахунку із
  • споживачами, і розміщувати її в касовій шухляді;
  • ознайомлюватися з асортиментом наявних товарів, виробів і цінами на них;
  • вести розрахунки із споживачами за товари, вироби та послуги,
  • підраховувати вартість покупки, отримувати гроші, пробивати чек, видавати здачу;
  • повертати гроші за невикористаний чек;
  • усувати дрібні неполадки електронного контрольно-касового обладнання;
  • підраховувати гроші і здавати їх в установленому порядку;
  • звіряти суми реалізації з показаннями касових лічильників.

 

4. Загальнопрофесійні вимоги:

Повинен:

  • раціонально організовувати та ефективно використовувати робоче місце;
  • дотримуватися норм технологічного процесу;
  • не допускати браку в роботі;
  • знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці і
  • навколишнього середовища, додержуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
  • використовувати в разі необхідності засоби попередження й усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо);
  • знати інформаційні технології в обсязі, що є необхідним для виконання професійних обов’язків;
  • володіти обсягом знань з правових питань галузі, основ ведення
  • підприємницької діяльності, державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності та трудового законодавства в межах професійної діяльності.

5. Вимоги до освітнього, освітньо-кваліфікаційного рівнів, кваліфікації осіб:

5.1. При вступі на навчання - повна або базова загальна середня освіта.

5.2. Після закінчення навчання - повна або базова загальна середня освіта, професійно-технічна освіта, освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» за професією «Касир торгівельного залу» ІІ розряду; без вимог до стажу роботи.

 

6. Сфера професійного використання випускника: роздрібна торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами.

 

7. Специфічні вимоги:

7.1 Вік: прийняття на роботу здійснюється після закінчення строку навчання відповідно до законодавства.

7.2 Обмеження отримання професії по статевій приналежності визначається переліком важких робіт і робіт із шкідливими та небезпечними умовами праці, на яких забороняється використання праці жінок, затверджених наказом МОЗ України № 256 від 29.12.1993.

7.3 Медичні обмеження.

 

8. Строки навчання: ІІ р. пн. – 4 міс., ІІ р. пп. - 4 міс., ІІІ р. пк. – 3,3 міс.